Marica.bg Резултатите от проверката на ПТП-то с бащата на президента Румен

...
Marica.bg Резултатите от проверката на ПТП-то с бащата на президента Румен
Коментари Харесай

Акт и за бащата на Румен Радев за ПТП-то с триколката в Харманли

Marica.bg

 

Резултатите от инспекцията на ПТП-то с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев оповестиха на брифинг от Министерство на вътрешните работи в София. Припомняме, че един служител на реда е дисциплинарно уволнен уволнен, а други четирима осъдени с порицания за период по 12 месеца. Написан е акт и на Георги Радев.

“Полицаите, пристигнали на мястото на пътния случай с бащата на президента, са направили редица нарушавания ”, изясни основният контрольор Росен Рапчев от “Пътна полиция ”. Инцидентът стана на 17 август на кръгово кръстовище в Харманли, при което се удариха Мерцедеса на Радев и триколката на Стефан Тодоров. За случая обаче се разбра 9 дни по-късно, което предизвика инспекцията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Проверката демонстрира, че са “допуснати условия, които са довели до жестоко нарушаване на квалификацията на пътно-транспортното произшествие и при обработката му длъжностното лице не е подхванало всички нужни ограничения за документирането и обезопасяването му ”, изясни Рапчев.

Видеозапис, възложен от община Харманли демонстрира, че самото кръстовище е сигнализирано с пътни знаци, които указват, че движещите се в него са с преимущество пред навлизащите. Човекът с количката към този момент е бил вътре в кръговото придвижване, когато е настъпил конфликтът, което значи, че преимуществото му е отнето от автомобила.



Рапчев описа, че две минути след произшествието идват първите двама полицейски чиновници. Започват да беседват с пострадалото лице, само че не подхващат ограничения да обезопасят самото произшествие. След една минута идват и сътрудниците от “Пътна полиция ”. “Толкова доста чиновници има на място, беседват с пострадалия, само че без значение от това придвижването си върви и никой не основава организация за регулирането и обезопасяването на самото произшествие ”, показва Рапчев.

Друго жестоко нарушаване съгласно основния контрольор е, че служителите на реда са позволили други хора да пресекат платното и да дойдат в непосредствена непосредственост до произшествието.

Един от тях е бил някогашният кмет на града Михаил Лисков, който нито е участник, нито очевидец на злополуката. Едва 20 минути след идването на първите служители на реда, се подхващат дейности за слагане на конуси и отчасти да обезопасят мястото на произшествието. След това, всички излизат от мястото, а колите са оставени в средата, без да има нито един полицейски чиновник, който да контролира кръстовището.

От инспекцията е станало ясно, че служителите на реда са знаели за съществуването на камери на кръстовището, все пак обаче те не са изгледали записите, а са написали акт за определяне на административно нарушаване на лидера на триколката, макар че той е бил с преимущество.

След инспекцията акт е формиран и на Георги Радев, само че и на потърпевшия, тъй като според закона той е трябвало да кара триколката си най-вдясно на платното или да премине през пешеходната пътека.

От Министерство на вътрешните работи акцентират, че нямат данни за оказан напън върху полицейските чиновници и напомнят, че казусът е обект на инспекция от прокуратурата.
Уволненият младши автоконтрольор Митко Станков пък ще апелира уволнението си.пред съда./Марица.бг

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР